Vinkkiverkko

Oppimisen ja opettamisen verkkoja

Voisiko sosiaalinen media innostaa nuoria yhteiskunnallisiin asioihin?

Olisiko mitään mahdollisuutta saada yhteiskunnallisia teemoja lähemmäs nuorten maailmaa toimimalla myös sosiaalisessa mediassa? Olemme parhaillaan pohtimassa aihetta ja sitä, olisiko tällaiselle ryhmälle / nuorisotyölle tilaa. Sosiaalinen media kuitenkin saattaisi parhaimmillaan vahvistaa nuorten ajattelutaitoja, lisätä ymmärrystä yhteiskunnallisissa asioissa ja miksei myös innostaa toimimaan ihan itse. Jos politiikan teemat tulisivatkin lähelle pohdittavaksi nuorten vertaisverkossa, saattaisi nuoret itse löytää vastauksia kysymykseen siitä, mitä se minun elämääni oikeastaan vaikuttaa, mitä siellä kunnanvaltuustossa tai eduskunnassa oikein päätetäänkään.

Vaikka CIVIC-tutkimus 1990-luvun alussa mittasi suomalaisten nuorten yhteiskunnallisen tietotason parhaimmiston joukkoon, niin oma vaikutelmani on kuitenkin hiukan toinen. Valistuneetkin nuoret ovat saattaneet saada käsityksen, jossa presidentti on lähes itsevaltias, joka päättää kaikista asioista. Joskus myös kunnanvaltuuston ja eduskunnankin toimivallat ovat olleet epäselviä.

Katselukerrat: 20

Kommentti

Sinun tulee olla Vinkkiverkko:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Vinkkiverkko

Kommentoinut Tiina Karhuvirta 10. helmikuu 2010 18:00
Etsinkin heti käsiini SOMUS-hankkeen koordinaattorin - tämä case saattaisi olla opettavainen tallentaa vaikkapa artikkelin tyngäksi.
Kommentoinut Anne Rongas 9. helmikuu 2010 18:01
Hei, tämä on tärkeä ja kiinnostava aihe. Somus-hanke pyrkii yhdeltä osaltaan aktivoimaan kansalaisia. Hankkeeseen kannattaa tutustua. Yksi tutkimusprojekteista tekee lukiolaisten kanssa töitä.

© 2017   Created by Anne Rongas.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot