Vinkkiverkko

Oppimisen ja opettamisen verkkoja

Hesarin tämän päiväisessä verkkolehdessä julkaistiin tuntijakotyöryhmän tilaaman tutkimuksen tuloksia, joista päälimmäiseksi nousi nuorten ajatus peruskouluun liittyvästä kiireen tunnusta. Sinällään tulos ei yllätä; Nuorisofoorumi 2.12.2009 joka kokosi dialogirinkiin pohtimaan seitsemän teeman kautta tulevaisuuden peruskoulua, nosti esille myös kiireen tunnun. tosin he myös halusivat käyttää aikaa arvioinnin pohtimiseen.

16.4.2010 eduskunnassa kokootuu Nuorten parlamentti -istuntoon ja oikeastaan viettämään koko päivän poliittisten päättäjimme kanssa. Toivon kovin, että käytävillä, istuntosalissa ja valtiosalissa vaihdettaisiin monen monta ajatusta tulevaisuuden peruskoulusta. Jospa joskus nuorten monta monituista kertaa esille nostama huoli kanssakulkijoiden jaksamisesta ja sopivien ja riittävien palvelujen luomisesta toteutuisi.


Katselukerrat: 32

Kommentti

Sinun tulee olla Vinkkiverkko:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Vinkkiverkko

Kommentoinut Sebastian Siukonen 5. toukokuu 2010 10:35
Provosoiva otsikko kannusti vastaamaan...

Kiirettä on, en kiellä sitä. Mutta kuinka suuri osa siitä on roolia, tapaa tai kulissia? Samaan aikaan kun me suomalaiset olemme oppineet vastaamaan kyselyihin kiireen kielellä, niin samaan aikaan sivulauseessa myönnämme liioittelevamme kiirettä. Osa meistä tylsistyy ja turhauttuu toimettomuuteensa, ovatko hekin sitten kiireisiä?

On surullista, että niin moni lapsi ja nuori kasvaa maailmaan, jossa kiire on heille täysin normaali ja luonteva tapaa elää - oli se sitten "totta" tai kulissia.

Toivotan kaikille oikeasti kiireisille energiaa, jaksamista ja mahdollisuuksia pysähtymiseen. Kulissikiireen näytännöissä oleville kannustan pientä ekskursiota lähimmän peilin ääreen.

Lisää näkökulmia täältä:
http://sebastiansiukonen.jimdo.com/kuka-min%C3%A4-olen/

© 2017   Created by Anne Rongas.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot