Vinkkiverkko

Oppimisen ja opettamisen verkkoja

Ning oppimisympäristönä ja verkottumispaikkana

Tämä sivusto toimii Ning-palvelussa. Ningin käyttö on lisääntynyt viime aikoina myös Suomessa. Vajaa vuosi sitten perustettu Sometu (Sosiaalinen media oppimisen tukena) on yli 500 jäsellään jo merkittävän kokoinen suomalainen Ning-verkosto (kun ottaa huomioon rajatun teema-aiheen).

Muutamia Ning-esimerkkejä (lisää otetaan mielellään vastaan, kerro kommentoimalla):

Tekniikan opetuksen kehittämisen elTrio ja Teknokas.
Kuvataiteen opetuksesta Taiteen kuvista ja KU4lankkari. Myös Eilisenvaaran lukion kuvataiteenkurssi on toteutettu Ning-ympäristössä, mutta on näkyvillä vain jäsenille.
Matematiikan opetukseen Integraalilaskenta.

Pedagogista kehittelyä Oppimisprosessi verkkoon -koulutuksen Ning, My Learning Space, Ning in Education ja Classroom2.0.

Ning-ympäristöllä on omat rajoitteensa, mutta eräs hieno ominaisuus näkyy noissa kahdessa viimeisessä kansainvälisessä verksotossa: tuhansienkin jäsenten osallistuminen onnistuu. Sivuston ylläpitäjän ei tarvitse hallinnoida kovinkaan raskaasti. Häiriköt voi sulkea pois yhdellä klikkauksella. Kaikille saa lähetettyä tiedotteita hyvin kätevästi. Jäsenet voivat itseorganisoitua ja aloittaa sekä ryhmiä että keskusteluita. MYös mediasisältöjen lisääminen onnistuu.

Käytän parhaillaan omassa oeptustyössäni Ning-ympäristöä oppimispäiväkirjan valinnaisena toteuttamispaikkana: No voi ihme.

Jännittävä toteutus Ningiä hyödyntäen on nyplääjien Mynsteri.

Katselukerrat: 17

Kommentti

Sinun tulee olla Vinkkiverkko:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Vinkkiverkko

© 2017   Created by Anne Rongas.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot