Vinkkiverkko

Oppimisen ja opettamisen verkkoja

Tiina Karhuvirta
  • Nainen
  • Helsinki
  • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa

Tiina Karhuvirta:n ystävät

  • Merike Kesler
  • Anne Rongas

Tiina Karhuvirta:n ryhmät

Jäsenen Tiina Karhuvirta keskustelut

 

Tiina Karhuvirta:n sivu

Uusimmat tapahtumat

Tiina Karhuvirta julkaisi tapahtuman

Nuorten parlamentti -istunto / Eduskunta-talo

23. maaliskuu 2012 koko päivän
Nuorten parlamentti kokoaa yhteen peruskoulun päättöluokilla olevia oppilaita ohjaajineen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten osallistumista ja osallisuutta sekä edistää kiinnostusta yhteiskunnalliseen toimintaan, erityisesti eduskuntaan. Tavoitteena on myös kehittää toimintoja nuorten kuulemis- ja vaikuttamismahdollisuuksien parantamiseksi.Edellyttää ennakkoilmoittautumisen viimeistään 31.10.2011 osoitteessa www.nuorteneduskunta.fi…Näytä lisää
Touko 13, 2011
Sebastian Siukonen kommentoi jäsenen Tiina Karhuvirta blogikirjoitusta kiire kiire aina vain kiire
"Provosoiva otsikko kannusti vastaamaan... Kiirettä on, en kiellä sitä. Mutta kuinka suuri osa siitä on roolia, tapaa tai kulissia? Samaan aikaan kun me suomalaiset olemme oppineet vastaamaan kyselyihin kiireen kielellä,…"
Touko 5, 2010
Tiina Karhuvirta lisäsi keskustelun ryhmään Demokratia ja kansalainen
Pikkukuva

Oppilaskuntatoiminnan kehittäminen

Haluatko vaikuttaa? Onko sinulla kiinnostusta verkostomaiseen yhteistöhön? Hyviä käytänteitä oppilaskuntatoiminnan ohjaamisesta? Tai neuvoja niistä karikoista, joihin ei ainakaan kannata törmätä?Olen aloittamassa pientä hanketta oppilaskuntatoiminnan kehittämiseksi ensisijaisesti oppilaskuntien ohjaajatasolla. Tavoitteena on ainakin etsiä hyvät ja toimivat käytänteet niin koulun sisällä kuin yhteyksissä kuntien vaikuttajaryhmiin. Hanke on nyt kohdistumassa perusopetukseen.Ole yhteyksissä joko…Näytä lisää
Huhti 27, 2010
Tiina Karhuvirta kommentoi jäsenen Anne Rongas ryhmää Demokratia ja kansalainen
"Innostui elokuvakasvatuksen ja demokratiakasvatuksen mahdollisista yhteyksistä Liikkumavara-elokuvaesityksen jälkeen. Tosin ko. elokuva pitäisi pilkkoa pienempiin osiin -ainakin yläkoululaisia varten, mutta muutoin elokuva toi…"
Maalis 31, 2010
Jäsenen Tiina Karhuvirta blogikirjoitus

kiire kiire aina vain kiire

Hesarin tämän päiväisessä verkkolehdessä julkaistiin tuntijakotyöryhmän tilaaman tutkimuksen tuloksia, joista päälimmäiseksi nousi nuorten ajatus peruskouluun liittyvästä kiireen tunnusta. Sinällään tulos ei yllätä; Nuorisofoorumi 2.12.2009 joka kokosi dialogirinkiin pohtimaan seitsemän teeman kautta tulevaisuuden peruskoulua, nosti esille myös kiireen tunnun. tosin he myös halusivat käyttää aikaa arvioinnin pohtimiseen. 16.4.2010 eduskunnassa kokootuu Nuorten parlamentti -istuntoon ja…Näytä lisää
Maalis 30, 2010
Tiina Karhuvirta kommentoi jäsenen Anne Rongas ryhmää Demokratia ja kansalainen
"Nuorten parlamenttiin liittyen osoitteessa www.kerhokeskus.fi löytyy lahtelaisen nuoren kysely, jolla kartoitetaan sitä, millainen vaikutus nykyisellä taloustilanteella on nuorten omaan talouteen. Mikäli tunnet asiasta…"
Helmi 13, 2010
Tiina Karhuvirta kommentoi jäsenen Anne Rongas ryhmää Arviointi
"mitäpäs mieltä olette siitä ajatuksesta, jonka nuoret esittivät joulukuun alussa Nuorisofoorumissa, että oppilaidenkin pitäisi saada antaa säännöllistä palautetta opettajalle? Keskusteltiin…"
Helmi 11, 2010
Tiina Karhuvirta vastasi jäsenen Liisa Jukola keskusteluun 75 minuutin oppitunti
"Joulukuun alussa nuoret (peruskoulun yläluokkalaiset) nostivat itse esille 75 min. oppitunnin. Rintamalinja näytti kulkevan niin, että kannattajat ja asian puolesta puhujat olivat niitä nuoria, joilla oli kokemusta 75 min.…"
Helmi 11, 2010
Tiina Karhuvirta kommentoi jäsenen Tiina Karhuvirta blogikirjoitusta Voisiko sosiaalinen media innostaa nuoria yhteiskunnallisiin asioihin?
"Etsinkin heti käsiini SOMUS-hankkeen koordinaattorin - tämä case saattaisi olla opettavainen tallentaa vaikkapa artikkelin tyngäksi."
Helmi 10, 2010
Anne Rongas kommentoi jäsenen Tiina Karhuvirta blogikirjoitusta Voisiko sosiaalinen media innostaa nuoria yhteiskunnallisiin asioihin?
"Hei, tämä on tärkeä ja kiinnostava aihe. Somus-hanke pyrkii yhdeltä osaltaan aktivoimaan kansalaisia. Hankkeeseen kannattaa tutustua. Yksi tutkimusprojekteista tekee lukiolaisten kanssa töitä."
Helmi 9, 2010
Jäsenen Tiina Karhuvirta blogikirjoitus

Voisiko sosiaalinen media innostaa nuoria yhteiskunnallisiin asioihin?

Olisiko mitään mahdollisuutta saada yhteiskunnallisia teemoja lähemmäs nuorten maailmaa toimimalla myös sosiaalisessa mediassa? Olemme parhaillaan pohtimassa aihetta ja sitä, olisiko tällaiselle ryhmälle / nuorisotyölle tilaa. Sosiaalinen media kuitenkin saattaisi parhaimmillaan vahvistaa nuorten ajattelutaitoja, lisätä ymmärrystä yhteiskunnallisissa asioissa ja miksei myös innostaa toimimaan ihan itse. Jos politiikan teemat tulisivatkin lähelle pohdittavaksi nuorten vertaisverkossa, saattaisi…Näytä lisää
Helmi 4, 2010
Tiina Karhuvirta julkaisi tapahtuman

Liikkumavara-dokumenttielokuvaesitys / Matin-Tupa

9. maaliskuu 2010 kohdasta 00 kohtaan 14
Laihian yläkoulun ja Ylistaron yläkoulun yhteishanke osana Nuorten parlamenttia.Tapahtuma on täynnä.Näytä lisää
Helmi 4, 2010
Tiina Karhuvirta vastasi jäsenen Tiina Karhuvirta keskusteluun Oppilaskuntatoiminnan esimerkkejä etsitään ryhmässä Demokratia ja kansalainen
"Edelleen olemme kiinnostuneita hyvistä käytäneistä, jolla oppilaskuntatoimintaa perusasteella ollaan saatu oppilaita innostavaksi toiminnaksi."
Helmi 4, 2010
Tiina Karhuvirta kommentoi jäsenen Anne Rongas ryhmää Demokratia ja kansalainen
"medialukutaitoja on liitetty mukaan perinteisen uutisoinnin näkökulmasta - pohdintaa ja ajattelua juuri uutisoinnista - taustakysymyksiö voi poimia Eväitä ilmastokeskustelun pureskeluun -oppaasta. Elokuvasessio…"
Helmi 4, 2010
Jäsenen Tiina Karhuvirta blogikirjoitus

Kenelle kellot oikein soivat

Olin päivän eduskunnassa reilun seitsemänkymmenen nuoren kanssa työstämässä Tulevisuuden peruskoulua - teemalla tulevaisuuden tiedot, taidot ja asenteet. Ilahdutti nuorten valmius, punnitut mielipiteet, monipuoliset näkemykset ja inot keskustella ja pohdiskella. Allekirjoitan mielihyvin Tuomas Kurttilan ajatuksen siitä, että koskaan ennen meillä ei ole ollut näin taitavia nuoria. Mutta samalla kummastuttaa se, miksi nuorten ajatuksia vaikkapa ehkäisevistä toimista vaikkapa mielenterveyden…Näytä lisää
Joulu 2, 2009

Kerhotäti täälläkin

Työskentelen järjestössä ja nyt vastuualueellani on erityisesti peruskoulun kerhotoiminnan elvyttäminen. Opetushallitus koordinoi toimintaa, mutta Kerhokeskus ja muut järjestöt luovat lihaa luiden ympärille - kenties asian voisi näin muotoilla.

Lisäksi olen kiinnostunut lasten ja nuorten osallisuuden tukemisesta - haaveenani olisi tukea peruskoulun oppilaskuntien toimintaa. Perustaa oppilaskuntakoordinaattoreille toimiva foorumi? Vai onkohan sellainen jo olemassa?

Jatko-opiskelen minkä perheeltä ja töiltäni ehdin. Teemana on nuorten - erityisesti toisella asteella olevien nuorten - ajatusmaailma, joka liittyy osallisuuden kokemiseen. Lisäksi minua kiinnostaisi kovasti se, mitä nuo noin 16-18-vuotiaat nuoret ajattelevat demokratian olevan.

Tiina Karhuvirta:n blogi

kiire kiire aina vain kiire

Hesarin tämän päiväisessä verkkolehdessä julkaistiin tuntijakotyöryhmän tilaaman tutkimuksen tuloksia, joista päälimmäiseksi nousi nuorten ajatus peruskouluun liittyvästä kiireen tunnusta. Sinällään tulos ei yllätä; Nuorisofoorumi 2.12.2009 joka kokosi dialogirinkiin pohtimaan seitsemän teeman kautta tulevaisuuden peruskoulua, nosti esille myös kiireen tunnun. tosin he myös halusivat käyttää aikaa arvioinnin pohtimiseen.16.4.2010 eduskunnassa kokootuu Nuorten parlamentti -istuntoon… Jatka

Lähetetty 30. maaliskuu 2010 kello 19:21 — 1 kommentti

Voisiko sosiaalinen media innostaa nuoria yhteiskunnallisiin asioihin?

Olisiko mitään mahdollisuutta saada yhteiskunnallisia teemoja lähemmäs nuorten maailmaa toimimalla myös sosiaalisessa mediassa? Olemme parhaillaan pohtimassa aihetta ja sitä, olisiko tällaiselle ryhmälle / nuorisotyölle tilaa. Sosiaalinen media kuitenkin saattaisi parhaimmillaan vahvistaa nuorten ajattelutaitoja, lisätä ymmärrystä yhteiskunnallisissa asioissa ja miksei myös innostaa toimimaan ihan itse. Jos politiikan teemat tulisivatkin lähelle pohdittavaksi nuorten vertaisverkossa, saattaisi… Jatka

Lähetetty 4. helmikuu 2010 kello 09:00 — 2 kommenttia

Kenelle kellot oikein soivat

Olin päivän eduskunnassa reilun seitsemänkymmenen nuoren kanssa työstämässä Tulevisuuden peruskoulua - teemalla tulevaisuuden tiedot, taidot ja asenteet. Ilahdutti nuorten valmius, punnitut mielipiteet, monipuoliset näkemykset ja inot keskustella ja pohdiskella. Allekirjoitan mielihyvin Tuomas Kurttilan ajatuksen siitä, että koskaan ennen meillä ei ole ollut näin taitavia nuoria. Mutta samalla kummastuttaa se, miksi nuorten ajatuksia vaikkapa ehkäisevistä toimista vaikkapa mielenterveyden… Jatka

Lähetetty 2. joulukuu 2009 kello 18:11

Kommenttitaulu (3 kommenttia)

Sinun tulee olla Vinkkiverkko:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Vinkkiverkko

29. toukokuu 2009 kello 10:51 Ville Alanen sanoi...
Noniin täällä ollaan...
29. toukokuu 2009 kello 08:56 Merike Kesler sanoi...
Kiitos vaan kutsusta! Kestivähän aikaa, ennen kuin sain kirjautumisen aikaiseksi:)
1. huhtikuu 2009 kello 10:39 Anne Rongas sanoi...
Tervetuloa Vinkkiverkkoon!
 
 
 

© 2017   Created by Anne Rongas.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot