Vinkkiverkko

Oppimisen ja opettamisen verkkoja

Tiedot

Ning opetuksessa

Ningiä käytetään monipuolisesti opetuksen tukena meillä ja varsinkin maailmalla. Kerro esimerkki, vihjaa löydöstäsi.

Sijainti: Suomi
Jäsenet: 75
Uusimmat tapahtumat: Touko 8, 2012

Ning: oppiminen, ohjaaminen, opettaminen, vertaistyöskentely

Parhaiten omaa ideaa saa jalostettua tutustumalla jo toteutettuihin. Maailmalla Ning in Education -verkosto kokoaa ihmisiä jakamaan ja keskustelemaan. Oletko löytänyt hyvän Ning-toteutuksen tai kokeillut itse? Kerro ja rikastu toisten esimerkeistä. Kokoelma kotimaisia koulukurssien Ningejä.

Keskustelufoorumi

Ningin maksullisuus 1 vastaus 

Aloittaja: Anne Rongas. Viimeisin vastaus jäseneltä Anne Rongas Elo 18, 2010.

Ning alakoulussa 9 vastausta 

Aloittaja: Leena Mikkola. Viimeisin vastaus jäseneltä Maija Laatikainen Touko 14, 2010.

Ongelma ryhmään hyväksymisessä

Aloittaja: Jussi Tanhuanpää Helmi 9, 2010.

Ning Blog uusimpia uutisia

Lataa... Ladataan syötettä

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Ning opetuksessa:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Pauliina Mäkelä 11. lokakuu 2011 13:56

Tämän ryhmän sisällöstä on nyt poimittu vinkkejä ja linkkejä Vinkkiverkko wikin http://vinkkiverkko.wikispaces.com/TVT sivulle. Sivulta löytyy työkaluja, blogikirjoituksia, hankkeita, Facebook-sivuja sekä verkostoja aiheeseen liittyen. Tervetuloa tutustumaan sekä täydentämään Vinkkiverkko wikin sivujen tarjontaa!

 

Voit vapaasti editoida olemassa olevien sivuja mallin mukaan. Jos haluat luoda uuden sivun, ano jäsenyyttä, kaunis kiitos.

Kommentoinut Anu Wulff 1. helmikuu 2010 20:00
Huomasin, että Ningissä voi ottaa käyttöön Google Docs -sovelluksen (Hallinnoi --Ning Apps). Tämä mahdollisti, että ylläpitäjänä voin viedä yhden Google Docs Presentationin Ning-ympäristööni (oma alalehti "Google Docs"). Mutta, tekstien mukaan jäsentenkin pitäisi voida lisätä omaan profiiliinsa valitsemansa Presentation, mutta käytännössä en saa tätä toimimaan millään ilveellä.Ei auta sekään vaikka Ominaisuuksien hallinta -kohdassa annan jäsenille luvan lisätä Ning apps'eja. Löytyykö apuja?
Kommentoinut Anne Rongas 21. lokakuu 2009 11:45
Kiitos Anu Wulffin, nyt on löydössä ohjeet, kuinka anoa 13-18-vuotiaille opetuskäyttöä varten mainokseton Ning: http://education.ning.com/page/page/show?id=1027485:Page:45750
Kommentoinut Anne Rongas 18. syyskuu 2009 09:22
Ningin rajapinnalle on nyt tarjolla lauma sovellusohjelmia eli appseja. Nämä ohjelmat liittävät muita sosiaalisen median palveluita Ningiin. Lisäohjeita löytyy englanniksi Ningin Help-sivuilta. Ningin ylläpitäjä löytää sovellukset hallintanäkymässä nimikkeellä Ning Apps.
Kommentoinut Inari Gebhard 2. kesäkuu 2009 14:55
Olen perustanut jo kaksi Ning - palstaa laulunopiskelijoilleni . Terv. Inari Gebhard
Kommentoinut Timo Takko 28. huhtikuu 2009 18:53
Tervehdys!

Tosiaan oli hiukan ongelmia tuon 13v ikärajan kanssa (kirjautumisessa), mutta vauhtiin päästiin.

Eli sain ningistä kiinni ja annoin sille mahdollisuuden... Syötin nappasivat oppilaani 6lk (normaaleja 12-13v) ja odotukset olivat suuret.

Ning-kulttuuri eli avoin liittyminen ja omien keskustelujen avaaminen, kommentointi, chatti ja blogi tuntuivat juuri nyt istuvan omaan kehitysvaiheeseeni antaa yhä enemmän virtuaaliyhteisölle valtaa oppimisessa.

Suomen historia ja NING-kulttuuri http://mantymaki6lk.ning.com/

Yritän saada oppilaita eläytymään, soveltamaan ja heittäytymään sekä hakemaan uusia lähtökohtia. Aina on tiedollista eläytymistä eril. rooleissa.

Oppilaat luovat uuden henkilön arvioituaan vanhan toimivuuden. Tulossa vielä "Kreivin aika", "Kustaa III" ja "Suomenlinna".

Tämän virtuaalisen elämän yritän saada tarinaan joka jatkuu ja kehittyy.

Tässä automaatioperusohjeeni lähityöskentely jälkeen.
Jakson lopuksi pidän ning-kokeen siitä mitä oikeasti on opittu!

STILISOINTI ON KESKEN, MUTTA TOIMINTA RATKAISEE!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Moi!

Aloitamme ns. vapaan ning-yhteisön oppimiskokeilun.

Perustin siis ningin loppuhistoriaamme varten ja se on toistaiseksi vielä tyhjä...

LIITY mukaan osoitteessa http://mantymaki6lk.ning.com/

OMALLE SIVULLESI luot oman profiilin (ei salainen, koska kuolee ja syntyy uudelleen...)

Tulet mukaan aloittamiini keskusteluihin FOORUMISSA, mutta voit luoda myös omia.

CHATISSÄ voit vaihtaa ajatuksia muiden kanssa.

BLOGIIN laitat lopuksi päiväkirjamaisesti kirjoituksen, jossa arvioit omaa hahmoasi.

MITÄ TAPAHTUI?
MITÄ NÄIT?
MITEN ONNISTUIT?
SAITKO FAKTAA LIITETTYÄ FIKTIOON?

(Tieto, tuunaus, eläytyminen, hahmon toimivuus, aktiivisuus, sosiaalisuus...)
Kommentoinut Henriikka Laiho 27. huhtikuu 2009 19:47
Hei Ilpo!
Minä olen aloittanut Ningin käytöstä tämän "verkko-opetusurani". Aiempia kokeiluja minullakin on ollut myös e-Journalin ja Magazinefactoryn kanssa.

Itselleni on ollut tärkeää tämä helppokäyttöisyys, että sivut saa pystyyn käden käänteessä ja kuten Sinikka juuri sanoi, oppilaat uivat siihen kuin kalat veteen ilman kovin yksityiskohtaista neuvomista. Ningissä minun ei opettajana tarvitse ylläpitää mitään salasanarekisteriä eikä ylipäätään hoidella mitään kirjautumisiin liittyviä juttuja, mikä on myöskin tosi hyvä juttu.

Omilla kursseillani Ningin ideana on kulkea opetuksen rinnalla. Oma kouluni on varustetasoltaan suorastaan antiikkinen, eikä ainakaan niissä luokissa, joissa itse opetan, ole mitään tietotekniikkaan viittaavaakaan välineistöä. Ning siis toi kurssille mahdollisuuden laajentaa ja syventää teemoja.

Aiemmilla kursseillani minulla oli tapana teettää erinäisiä kirjallisia töitä, joita oppilaat sitten toivat kun toivat. Oli kova homma pitää kirjaa, ketkä mitkäkin työt olivat palauttaneet, eikä kunnolliselle palautteelle oikein koskaan jäänyt aikaa. Tähänkin Ning on tuonut ratkaisun. Näen nyt yhdellä silmäyksellä, mitä oppilas on palauttanut ja milloin. Parasta on, että näen työn prosessin ja voin oikaista jotakin kohtaa tarvittaessa tai oppilaalla on kanava pyytää neuvoa.

Olen myös arvostanut sitä, että oppilaat pääsevät kommentoimaan toistensa töitä ja voivat halutessaan oppia toisiltaan. Olen huomannut, että oppilaiden kynnys kirjoittaa Ningiin on matalampi, koska he voivat käyttää nimimerkkiä. Olen markkinoinut Ningiä mahdollisuutena korottaa kurssiarvosanaa, ja ilokseni jotkut heikommatkin oppilaat ovat aktivoituneet kommentoimaan ja aloittamaan uusia keskusteluja. Siis helppo tapa saada oppilaat harjoittelemaan kirjoittamista vieraalla kielellä!

Omissa kurssiningeissämme (EN6 ja EN8)olemme harjoitelleet juuri tuota Sinikan mainitsemaa ASIAN puhumista nettiteitse. Samalla olen koettanut saada oppilaat perustelemaan kantansa jollakin löytämällään pohja-aineistolla (siis jollakin muullakin kuin Wikipedialla ;-)) ja näin kokoamaan yhteistä tietopääomaa.

Joitakin lupaavia avauksia on jo ollut, mutta vielä on paljon tehtävää lähdekritiikin ja lähdeaineiston käsittelyn kanssa. Keskustelut tuppaavat menemään yhteiseksi hymistelyksi ja saman asian toistamiseksi. Eikä Ning myöskään poista sitä passiivisuuden ongelmaa.

Minulla on siis hyviä kokemuksia Ningistä. Toki aion tulevaisuudessa opetella muidenkin työkalujen käyttöä opetuksessa, mutta toistaiseksi Ning on tuonut minulle sen kaipaamani väljyyden, jotta opetus ei ihan olisi vain teksti - kielioppiasia - kuuntelu - aine --linjalla.
Kommentoinut Sinikka Laakio-Whybrow 27. huhtikuu 2009 17:57
Hei Ilpo,
Ympäri käydään, yhteen tullaan! Olen käyttänyt Ningiä pari viime vuotta kans.väl. projektiemme työkaluna - viime vuonna wikillä täydennettynä, mutta nyt päätimme tehdä vähän case studya pelkästään Ningistä.

Ihan niin kuin Anne sanoi, kaikissa verkkoympäristöissä on ongelmansa, ja ihmiset ovat erilaisia. Loppujen lopuksi on varmaan hieman makukysymys, mikä miellyttää ketäkin. Satuin juuri tänään lukemaan tämän engl.kielisen lyhyen ja ytimekkään blogikirjoituksen, joka summaa aika hyvin tämän jutun niin kuin minäkin sen näen. On meitä villejä kokeilijoita, ja sitten niitä, jotka haluavat selvät raamit ja yhden paketin, jonka opettelevat ja jossa sitten pidättäytyvät.

Ning on toiminut meillä ihan hyvin - 255 jäsentä 10 eri maasta. Saa käydä katsomassa täällä, jos kiinnostaa. Ningin etuina pitäisin käyttäjäystävällisyyttä, esim. eJournaliin verrattuna (sorry to say!). Triviaalisempi etu on myös iloisempi ja elävämpi ulkonäkö, sekä nuorten mahdollisuus luoda oma profiilisivunsa ihan omannäköisekseen. Koulun kannalta voisi ajatella, että se on turhaa ajanhukkaa, mutta tekee ihmeitä monien nuorten motivaatiolle osallistua aktiivisemmin näihin juttuihin. Mahdollistaa myös eriyttämisen ihan luonnostaan, sillä jos heikompikielitaitoiset innostuvat edes kirjoittamaan oman esittelynsä omalle sivulleen, niin sekin on jo hyvä. Meidän ei ole tarvinnut järjestää mitään koulutusta kenellekään, vaan sekä opettajat että opiskelijat ovat 'uineet kuin kalat veteen' käyttämään Ningiä. Siinä on osaksi samoja elementtejä kuin esim. Facebookissa, joka on jo melkein kaikille nuorille muutenkin tuttu. Parannettavaakin toki Ningissä on - esim. sen sisään perustetuilla ryhmillä ei ole omia erillisiä blogeja, eikä chatista kaiketi saa tallennettua logeja myöhempää tarkastelua varten.

Meillä oli Ningissä aika väljät raamit, ja haluttiin kokeilla mitä seuraa, kun opiskelijat saavat itse valita aiheitaan ja mielenkiinnon kohteitaan. Monen mielestä varmaan tosi sekava, raamiton ja tavoitteeltaan kyseenalainen juttu. Selkeästi on tullut esille se, että opiskelijoille tämänkaltainen ympäristö tarkoittaa nimenomaan vain heidän omista verkkoympäristöistään tuttua vapaamuotoista chatti-tyylistä jutustelua. Eniten he tarvitsevat ohjastamista siinä, että netissä voi myös puhua ja kirjoittaa ASIAA. Mutta interaktiivisuus on selvä plussa verrattuna siihen, että opettaja antaisi heille tehtävän, jonka he sitten kuuliaisesti suorittavat vain opettajaa ja kurssiarvosanaa varten. Toki näitäkin opiskelijoita mahtuu aina mukaan, mutta kyllä siellä on niitäkin, jotka ihan omaehtoisesti kirjoittelevat ihan järkeviäkin juttuja - ja vieläpä omalla ajalla! Aikaisemmin, kun olen sanonut, että ylimääräisiä harjoitusaineita saa tuoda korjattavaksi niin paljon kuin vain ehtii, niin meidän koulussa ei kukaan ole koskaan tuonut yhtäkään!

Kysyt tarjoavatko web2.0 verkkovälineet kaiken sen, mitä verkko-opetuksessa tarvitaan. Minä näen tämän ennemminkin niin, että minä en suinkaan verkko-opeta, vaikkakin ohjastan kyllä nuoria siellä ahkerasti, vaan koitan mahdollistaa heille autenttisia vieraankielen käyttömahdollisuuksia, ja itsekin olla keskusteluissa heidän mukanaan edes puolitasavertaisena verkkoyhteisön jäsenenä.

Entä saadaanko kansainväliset verkkoprojektit hoidettua, niin kuin pitää? Miten sitten PITÄÄ?? Niitäkin voi olla ihan niin monenlaisia kuin on vetäjiä, vaikea mennä arvottamaan. Olen nähnyt todella hienoja eJournaleja ja olette tehneet mahtavaa työtä sen kehittämiseksi. Minua vain henk.koht. vetää enemmän puoleensa vapaiden verkkotyökalujen kirjo ja jatkuva uusien juttujen oppiminen. Olen kai sitten vaan vähän hörhö :) Hyvää kevättä sinne Vihtiin!
Kommentoinut Anne Rongas 27. huhtikuu 2009 10:07
Hei Ilpo, Ning on tarkoitettu yli 13-vuotiaille eli ei sovellu lasten kanssa työskentelyyn.

Suomessa käytössä olevat suljetut oppimisympäristöt ovat vähitellen liittämässä sosiaalisen median työvälineitä valikoimaansa, osittain tosin suljettu ympäristö taipuu tosi huonosti, esim. suljettu ympäristö, jossa on blogi, ei salli blogin seuraamista syötteellä yms. rakenteista johtuvia ongelmia.

Tarpeet ovat erilaisia ja välineet mahdollistavat eri asioita. Kaikissa verkkoympäristöissä on ongelmansa. Jos tehdään monipuolinen, saadaan aikaan kaaos, koska työkalupaletin pitää olla aikamoinen. Kun käyttöliittymät kehittyvät, tämä ongelma ehkä helpottuu. Tässä eletään nyt jonkinlaista välivaihetta.

Sometu-verkosto on juuri aloittanut Edu2.0-ympäristön testaamisen. Täällä Vinkkiverkossa on meneillään kyseisen ympäristön käännöstyön ja lok....
Kommentoinut Ilpo Halonen 27. huhtikuu 2009 09:13
Hei kollegat,
liikenteessä on monenlaisia autoja, ja verkkoliikenteessä on monenlaisia verkkovälineitä. Yksi kiintyy yhteen, toinen toiseen.
Ningiä olen käyttänyt ja käytän Inarissa vuodesta 2006 järjestettyjen "Midnight Sun" Comenius -kurssien yhteisövälineenä. Vuoden 2009 kurssien ning on osoitteessa http://midnightsuncourse09.ning.com.
Ning sopii erittäin hyvin tuohon käyttöön, sillä kurssin yhteinen valmistelu noin 50 eurooppalaisen osallistujan kanssa voidaan toteuttaa ningissä ja kurssin jälkeen ningiä voi käyttää kurssitettavien jälkihoitoon. Kokemusten mukaan kursseilla koulutuuksen saaneen eurooppalaisen opettajayhteisön innostus keskinäiseen yhteydenpitoon hiipuu vuoden, parin aikana.
Minulla ei ole kokemusta ningin käytöstä opetuksessa. Soveltuisiko se esim kielten opetukseen lasten kanssa?
Minusta vaikuttaa, että Web2.0:n uusia verkkovälineitä yritetään puoliväkisin vääntää sellaiseenkin käyttöön, johon niitä ei ole tarkoitettu. Onko blogeista, wikeistä tai yhteisöalustoista todella tullut koulujen opetusvalineitä? Tarjoavatko ne kaiken sen, mitä verkko-opetuksessa tarvitaan? Onko tarvittavat välineet integrointi alustaan niin, että ne on helppo ottaa käyttöön opetustilanteissa? Pystytäänkö noiden verkkovälineiden koulutus toteuttamaan järjellisessä ajassa? Saadaanko kansainväliset verkkoprojektit hoidetuiksi niiden avulla, niin kuin pitää?
2002 otin itse käyttöön suomalaisen eJournalin, ja olen ollut mukana kouluttamassa ja kehittämässä eJournalia siitä alkaen. Suomessa eJournal ei ole saanut suurta kannatusta, mutta hollannissa välinettä käytetään laajasti, mm. Comenius -projekteihin http://www.schooljournals.net sekä uutuutena hollantilaisten ja intialaisten koulujen yhteistyöhön http://ejournal.eumind.net. Sadalle hollantilaiselle koululle on määrätty kaksikielinen opetus, johon sisältyy kv. projektien teko. Siksi koulut hakevat partnereita mielellään Intiasta, ja käyttävät välineenä eJournalia. Molempien maiden opettajat pystytään kouluttamaan suullisen ja kirjallisen yhteistyön tekemiseen oppilaiden kanssa riittävän tehokkaasti. Hollannin Europeisk platform tukee tätä projektitoimintaa vahvasti.
 

Jäsenet (73)

 
 
 

AVO-hanke

Keskustelufoorumi

Ningin maksullisuus 1 vastaus 

Aloittaja: Anne Rongas. Viimeisin vastaus jäseneltä Anne Rongas Elo 18, 2010.

Ning alakoulussa 9 vastausta 

Aloittaja: Leena Mikkola. Viimeisin vastaus jäseneltä Maija Laatikainen Touko 14, 2010.

Ongelma ryhmään hyväksymisessä

Aloittaja: Jussi Tanhuanpää Helmi 9, 2010.

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:20

KIIRETTÄ PITÄÄ

Lähettänyt: Inari Gebhard, 24. maaliskuu 2014 kello 10:35

Syksy tuo SeOppi-lehden suomeksi ja englanniksi

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 11. kesäkuu 2013 kello 14:08

Educodelta uusia koulutuspaketteja opettajan arkeen.

Lähettänyt: Jari Nokelainen, 7. marraskuu 2012 kello 13:03

© 2017   Created by Anne Rongas.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot