Vinkkiverkko

Oppimisen ja opettamisen verkkoja

Hei ja kiitokset mielenkiintoisista keskusteluista juuri sivustonne löytäneeltä untuvikolta.

Meillä koulussamme on käytössä fronter-oppimisympäristö, joka on tuntunut käyttäjien, sekä opettajien, että oppilaiden mielestä, varsin kömpelöltä ja vaikealta. Lisäksi emme ole onnistuneet saamaan kuvien liittämistä fronteriin toimimaan millään sujuvasti. Nyt olemme pohtineet mahdollisuutta vaihtaa oppimisympäristöä esimerkiksi moodleen. Onko teillä kokemuksia moodlesta tai muista ympäristöistä yläkoulussa ja lukiossa?

t. Jope-ope

Katselukerrat: 426

Vastaukset tähän keskusteluun

Kiitokset vastauksesta. Nyt täytyy vain alkaa perehtyä eri vaihtoehtoihin.

Kyllä nämä sähköiset sovellukset ovat vielä aika hajallaan koulumaailmassa. Uskon ja toivon, että jonain päivänä kaikki oppilaiden kouluun liittyvät asiat löytyvät yhdestä 'koulukanavasta' jonne vanhemmillakin on omalla salasanallaan pääsy.

t. Jope-ope
Ihmisten, paikkojen ja kulttuurien erilaisuus takaavat sen, että kaikki ei sovi kaikille, vaikka olisi esim. maantiede tms. aineena. Verkkomaailmaan (nettiin) voi upottaa omaa materiaaliaan ja sieltä se on kaikkien halukkaiden käytössä. Menee vielä jonkun tai jopa enemmän aikaa ennenkuin ihmiset alkavat laittaa materiaalejaan verkkoon muidenkin käyttöön. Jokin oman materiaalin laatupelko tms. voi olla yhtenä syynä.

Tervetuloa muuten ITK'10:ssa osastolle 312 katsomaan moodlesta video-opasta. Kun yllä oli tuo kommentti fronter vs. moodle -asiasta.
Heps.

En pääse ITK:ssa paikalle kuin keskiviikkona, ja silloin olen ilmoittautunut fronterin workshoppiin, jos siihen saisi hieman enemmän tolkkua.. ;-) Osastolla 312 voin varmaan vierailla jossain välissä, jos tämä video-opas pyörii siellä keskiviikkonakin?

Tämän yhteisen koulukanavan täytyisi varmasti olla kouluhallituksen alainen systeemi. Sehän voisi toimia jollain avoimella pohjalla, jota sitten viritettäisiin koulujen tarpeisiin. Tällöin myös voitaisiin paremmin järjestää projekteja, jossa voisi olla laajalti Suomen kouluja mukana. Luonnollisesti opettajat voisivat lisäksi käyttää haluamiaan vaihtoehtoisia nettiympäristöjä omien voimien ja taitojen mukaan.

Merkittävä ongelma näissä ympäristöissä on mielestäni se, että vanhempien pääsy lukijan ominaisuudessa on vaikeasti järjestettävissä. Fronterissa se ei onnistu käsittääkseni lainkaan. Vanhemmilla tulisi kuitenkin ainakin ala- ja yläkoulussa olla oikeus tutustua lapsensa töihin.

t. Jope-ope

RSS

© 2017   Created by Anne Rongas.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot